Over de flat

De woongroep

Wij zijn 11 jongens en meisjes variërend in leeftijd, allen studerend aan de universiteit of de hogeschool. Op deze pagina vind je wat informatie over onze woongroep en over het gebouw waar we in wonen.

De meeste van ons eten samen in een kookgroep. Dit houdt in dat je meestal met z'n tweeën kookt en dat er twee anderen afwassen. Eén keer per jaar houden we een kerstdiner waar we uitgebreid eten. We hebben diverse lijsten, zoals de koffielijst, de vette-haplijst en de bierlijst.

Er worden allerlei activiteiten ondernomen, door steeds variërende groepjes. Zo gaan we op woensdag soms met een aantal mensen zwemmen of gaan we naar de bioscoop. Ook houden we ervan om samen spelletjes te spelen, on- en offline. Veel mensen zijn wel ergens actief, bijvoorbeeld in een commissie of bestuur van hun sportvereniging, studievereniging, of elders.

Iedereen heeft een taak in het schoonmaken van de flat, bijvoorbeeld WC's schoonmaken of de huiskamervloer dweilen. Er zijn een paar corveetaken die iedereen eens in de zoveel tijd doet, zoals het schoonmaken van de hal.

Het gebouw

Calslaan 3-1 is de onderste verdieping van Calslaan 3. Deze flat is één van de flats van Calslaan Oud en van bestaat uit 12 kamers en 11 bewoners, een grote hal, een grote huiskamer met keuken, een balkon, twee WC's, een doucheruimte met twee douches en een rommelkamer. In de huiskamer staat een grote ronde stenen tafel waar je makkelijk met z'n 10'en aan kunt zitten. Verder hangt daar ook onze bierzoemer en hebben we daar een mooi op de muur geverfd krijtbord. De indeling is als volgt:

Plattegrond

Bekijk ook eens de fotopagina om te zien hoe de flat er van buiten uitziet.

Last modified on Friday July 26, 2013.